skip to content

Vores politik om cookies på Europa-Parlamentets Kontor i Danmarks hjemmeside.

Vi bruger cookies for at give brugerne af vores hjemmeside den bedst mulige oplevelse. Vi bruger dem ikke med henblik på at indsamle personlige oplysninger, men udelukkede med statistisk formål i forhold til Google Analytics.

Fortsæt
 
 
 

Hjem

Collage af billeder fra Europæisk Ungdom Nordjyllands Re-discover Europe projekt
Den 23. maj blev vinderne af dette års Karlspris for Unge udråbt ved en prisceremoni i Aachen. Førstepladsen gik til et polsk projekt om Erasmus-programmet, mens Europæisk Ungdom Nordjylland fik en flot andenplads med projektet Re-Discover Europe. Tredjepladsen gik til Are we Europe fra Holland.   
Seneste nyt om brexit
Aftalen om Storbritanniens udmeldelse af EU er en toårig forhandlingsproces, hvor betingelserne for Storbritanniens exit og det fremtidige samarbejde mellem dem og EU skal aftales.
Logo for Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017.
En delegation fra Europa-Parlamentets kultur- og uddannelsesudvalg besøger i denne uge Aarhus, hvor de fra mandag den 22. maj til onsdag den 24. maj vil besigtige en lang række projekter under kulturhovedstaden, både i og uden for Aarhus. Under besøget skal MEP’erne også mødes med ledelsesteamet for Aarhus 2017, de studerende på Aarhus Universitet og stadsarkivaren på kulturhuset Dokk1. Besøget afsluttes med en pressekonference på Dokk1 den 24. maj kl. 11.00-12.00.

EP-Info nr. 17

19-05-2017

Skærm med Netflix
Det har været en travl uge i Europa-Parlamentet, hvor plenarsamlingen i Strasbourg den 15.-18. maj bød på talrige emner. I denne uges EP-Info har vi som sædvanligt udvalgt et udpluk af de allermest spændende emner fra plenarsamlingen til dig, og så kan du også læse om den kommende uge, hvor der på trods af Kristi Himmelfartsferien stadig er flere ting på MEP'ernes dagsorden. Læs med her, og bliv også opdateret på spændende EU-arrangementer og EU-relaterede jobs.  
Kvinde med computer. Tekst til billedet: Geoblokering. Adgang til en hjemmeside nægtet på grund af internetbrugerens geografiske placering. Udelukker brugeren fra at se indhold eller købe varer/services fra et andet land, fordi landet ikke betjener købers land. 52%
Er du også blevet forhindret i at købe et produkt eller benytte en onlinetjeneste, fordi du befinder dig i et andet land, end der hvor du købte tjenesten? Det kaldes geoblokering, og det skal laves om, hvis det står til MEP’erne. I denne uge vedtog MEP’erne at afskaffe restriktioner ved adgang til on-demand-platforme i hele EU.