Vores politik om cookies på Europa-Parlamentets Kontor i Danmarks hjemmeside.

Vi bruger cookies for at give brugerne af vores hjemmeside den bedst mulige oplevelse. Vi bruger dem ikke med henblik på at indsamle personlige oplysninger, men udelukkede med statistisk formål i forhold til Google Analytics.

Fortsæt
 
 
 

EP- Info nr. 13

EP- Info er tilbage efter påskeferien. I denne uge ser vi tilbage på de seneste ugers parlamentariske aktiviteter. Vi ser også frem mod næste uges plenarforsamling i Strasbourg samt den kommende tids EU-arrangementer i Danmark.

Sket i uge 13 og 15

ACTA-aftale hænger i en tynd tråd

Alt tyder på, at den kommende afstemning om ACTA i Europa-Parlamentet ender med et klokkeklart nej fra MEP'erne. "Når Europa-Parlamentet afviser ACTA, må EU-Kommissionen arbejde på at finde andre måder at beskytte den europæiske intellektuelle ejendomsret på det globale marked", siger MEP David Martin (S&D, Storbritannien) i en pressemeddelelse.

 

Adina-Ioana Vălean: Er fri bevægelighed i EU virkelig gratis?

Retten til fri bevægelighed for EU´s borgere er en af de mest grundlæggende rettigheder i EU. Ifølge Adina-Ioana Vălean (ALDE, Rumænien) er der dog stadig en del hindringer for den fri bevægelighed. I en betænkning vedtaget d. 29. marts kommer hun med en række bud på, hvordan EU kan komme problemet til livs.

 

Syrien

FN's våbenhvile trådte i kraft d. 12. april. Oprørerne i Syrien har meddelt, at regeringstropperne ikke trækker sig tilbage, hvilket har medført international vrede. MEP Guy Verhofstadt (ALDE, Belgien) har derfor bedt EU's udenrigsrepræsentant Cathy Ashton om at indlede forhandlinger om troppebeskyttelse af civile.

 

CIA overførselsflyvninger

Menneskerettighedsudvalget var den 12. april vært for en offentlig høring om CIA-fangetransporter. MEP'erne i udvalget debatterede medlemsstaternes ringe fremskridt i spørgsmålet om de hemmelige CIA overførselsflyvninger og tilbageholdelser. Europa-Parlamentet har beviser for, at CIA oprettede hemmelige fængsler for terrormistænkte i en række EU-lande. Parlamentet mener, at de involverede skal stå til ansvar for deres handlinger. Der stemmes næste uge om EU's menneskerettighedspolitik, og MEP Sarah Ludford (ALDE, Storbritannien) har i den forbindelse fremsat et ændringsforslag om undersøgelse af hemmelige overførsler.

 
 

EU's CO2 skat

EU's C02 skat for flyselskaber har medført international kritik, siden den blev indført i januar. Kina har allerede annulleret kontrakter om levering af Airbus-fly, og Indien går nu i Kinas fodspor. Dette vækker bekymring blandt MEP'erne.Foto:© Owen Humphreys/PA

 
 

Det arabiske forår i Tunesien

En MEP delegation besøgte Tunesien i sidste uge for at observere udviklingen af det arabiske forår. Overgangen til demokrati led et tilbageskridt efter MEP'ernes rejste, da voldsomme optøjer brød ud mellem politi og demonstranter. MEP Ingeborg Grässle (EPP, Tyskland) fastslog, at EU-midler til overgangen er ikke uden betingelser: "Vi må stille betingelser og gøre det klart, at vi ønsker menneskerettighederne overholdt."

 
 

Plenarforsamling i Strasbourg d. 17.-20. april

 

Der afholdes EP plenarmøde i Strasbourg i tiden 17.-20. april. Blandt emnerne på dagsordenen er:

  • Debat med José Manuel Barroso og ECB-formand Mario Draghi om finanskrisen
  • EU-USA aftale om udveksling af passageroplysninger (PNR)
  • EU´s menneskerettighedspolitik
  • koordinering af sociale sikringsordninger
  • Modernisering af Europas videregående uddannelser
  • Kvinder og klimaændringer
  • Forhandlingerne om associeringsaftalen mellem EU og Aserbajdsjan
  • Forhandlingerne om associeringsaftalen mellem EU og Armenien
 
 

Den kommende tids EU-arrangementer i Danmark:

Debatarrangement om energi og sikkerhedspolitik

Den 20. april afholder den Danske Europabevægelse sammen med Dansk Erhverv, Dansk Energi, DI og Shell et debatarrangement om EU's energi og sikkerhedspolitik.Arrangementet finder sted i Europa-Huset, Gothersgade 115, København. Det er gratis at deltage, men tilmelding skal ske til eubev@eubev.dk.

 

Redaktionen afsluttet fredag den 13. april  2012, kl. 12.20.

Ansvarshavende: Henrik Gerner Hansen
I redaktionen: Jens Jensen  & Kimberly Fray

Pressekontakt: Jens Jensen 41 19 05 11